torstai 24. lokakuuta 2013

Finding my way of life

Näin reilu vuosi sitten tämän videon ensimmäisen kerran. Silloin itketti ja kovasti. Videossa tiivistyi kaikki mitä kaipasin. Olin elänyt onnellista elämää, mutta tiesin että jotain piti tapahtua. Nyt vuotta myöhemmin katsoin sen uudelleen ja taas itketti. Tällä kertaa itketti sen takia, että tajusin menneeni juuri näiden ajatusten perään. 






Olen saanut tehdä matkaa ihanan Nitan kanssa, joka on tehnyt videon. Alla muutamia ajatuksia tuosta matkasta:


Tapasin Nitan ensimmäisen kerran reilu vuosi sitten, syksyllä 2012. Olin eksynyt hänen sivuilleen sattumalta ja tämän videon katsottuani, minulta pääsi itku. Se video puki sanoiksi ne kaikki ajatukset, joita päässäni oli pyörinyt ja joita olin kyseenalaistanut. Erityisesti videota katsoessa pysäytti seuraava lause: "Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain." Tajusin seisoneeni jo pidempään myrskyn silmässä ja huomasin lopettaneeni tanssimisen kokonaan. Tämän ajatusmylleryksen jälkeen päätin laittaa Nitalle viestiä.

Minulla oli takana raskaita asioita, jotka sisälsivät mm. ne hiljattain päättyneet syöpähoidot. Ikää oli vasta 24 ja tuntui, että tämä kaikki oli vähän liikaa. Pelotti ihan hurjasti, mutta päätin silti katsoa mitä Nitalla olisi annettavaa.

Olin juuri tullut viikon Barcelonan lomalta, kun tapasimme ensimmäisen kerran. Kaiken piti olla hyvin, mutta muistan kuitenkin itkeneeni lohduttomasti koko ensimmäisen tapaamisemme. Kuitenkin Nitan luota lähtiessä oli hyvä olla. Tuli tunne, että otin harppauksen oikeaan suuntaan, vaikken lainkaan tiennyt mikä tuo suunta on. 

Keskustelimme monista asioista, välillä itkimme ja välillä nauroimme. Oli mahtavaa, kun joku oli niin läsnä. Halusin myös itselleni sen kyvyn. Aloin keskittyä enemmän itseeni ja tekemään asioita, jotka tuntuivat minusta oikeilta. Nita osasi kysyä kysymyksiä, jotka laittoivat minut miettimään omaa ajatusmaailmaani. Pikkuhiljaa aloin ymmärtää, että tässä kohtaa kaikki on juuri niin kuin pitääkin. Minusta tuntui, että edessä on isoja elämänmuutoksia ja päätöksiä, mutta tajusin samalla niiden asioiden tulevan ja tapahtuvan kun on sen aika. Osasin hieman siis jo päästää irti siitä jatkuvasta yrityksestä vaikuttaa kaikkiin ja kaikkeen. Ymmärsin myös, että kaikkien kokemusteni jälkeen sainkin olla surullinen ja se oli enemmän kuin fine. Siihen ei vain kannattaisi jäädä makaamaan liian pitkäksi aikaa. Talven koittaessa oma hyvä oloni lisääntyi lisääntymistään ja aloin todella elää elämää itselleni. Kaikki vain alkoi purkautua oikeaan suuntaan kuin itsestään. Nyt olen kasannut itselleni oman, äärimmäisen onnellisen kodin jossa viihdyn ja olen suuntaamassa seikkailuihin, joista uskalsin vain uneksia aiemmin. Ei siis ihan huono päätös lähteä tapaamaan Nitaa. ;)

Vuotta myöhemmin, nyt syksyllä 2013, tapasimme taas ja tällä kertaa taisin nauraa aika paljon ja ihan vatsani pohjasta. Mietimme mitä kaikkea olikaan tapahtunut ja miten minä säihkyin ihan uudella tavalla, koska olin uskaltanut hypätä epämukavuusalueelleni ja katsoa mitä elämällä on tarjottavaa. Mietin sitä, kuinka kaikki vain oli lopulta tapahtunut luonnollisesti, heti sen jälkeen kun uskalsin päästää irti. Tämä uusi onnellisuuden flow, jota nyt elän, hämmentää toki myös välillä. Mietin välillä vieläkin motiivejani, mutta eri tavalla kuin ennen. Nita sai minut näkemään sen, miten kaikki mikä tapahtuu on juuri niin kuin pitääkin.  Pitää vain antaa sen elämän tulla ja tapahtua, mikä on tarkoitettu ja nauttia matkasta. Ja oh boy, tästä matkasta minä nautin! ”What’s meant to be, will be.” Siihen minä nykyisin uskon ja luotan. Ja se kantaa.

Nita on ihana ja valoinen persoona, jonka lähellä on hyvä olla. Voin lämpimästi suositella kääntymistä häneen puoleensa, mikäli tuntuu että tarvitset suuntaa tai rohkaisua elämääsi. Kaikki työ on itsestä kiinni, mutta Nita osaa maagisesti näyttää askelmerkkejä, joihin kannattaa tutustua, jotta löytää oman suuntansa.

Viimeisessä tapaamisessamme muistin, kuinka olin mielessäni suuttunut Nitalle eräästä lauseesta jonka hän sanoi ensimmäisen tapaamisemme aikana. Nyt vuotta myöhemmin tajusin, että se lause oli täysin oma ajatukseni, jonka ääneen sanominen vain toi asian todeksi, jota en halunnut myöntää. Ja nyt se jo naurattaa. Välillä elämän vain kuuluukin heittää häränpyllyä. Ja vaikka se osiltaan onkin aika syvältä, niin pääosin se on kuitenkin aika mahtava kuperkeikka, jonka jälkeen aukeaa ihan mielettömät maisemat.


<3: S

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti