torstai 17. marraskuuta 2011

1 down, 7 more to go..

Ensimmäiset sytkyt takana. Homma meni hämmentävän helpontuntuisesti sairaalassa, lukuunottamatta vähän hankalaa suonta, johon kanyyli saatiin kiinni vasta toisella pistämällä. En saanut mistään lääkkeistä käsikipuja tai muita tyypillisiä oireita. Jes! Toivotaan että homma menee jatkossakin näin.

Hieman huonovointisuutta aiheutti kotimatka auton kyydissä ja apteekin jono lääkkeitä hakiessa. Kotiin päästyä sohva ja uni takasi miellyttävän olotilan kaukana jostain todellisuudesta. Pää on sekaisin ja jäässä kuin seinäkellolla, mutta mihinkään ei ainakaan satu. Hyvän läjän sain lääkkeitä kotiin, jotta paha olo pysyisikin poissa. Ruokaa on tuotu nenän alle ja kaiken sen olenkin saanut alas. Aamulla mitattu paino 50,6kg säikäytti, mutta johtunee ilmeisesti parista huonomminn syödystä päivästä kun tätä ekaa sytkyä jännittelin. Nyt koitetaan kerätä kilot takaisin, hinnalla millä hyvänsä.

Kropalta tekisi mieli pyytää anteeksi sitä, mitä se saa nyt käsitellä. Sytojen lisäksi siltä kiellettiin liiallinen alkoholin nauttiminen ja kaikki mun lempparijuustot ja graavikala. Plööh!

Hoitosuunitelma on 4xABVD-hoito, mikä tarkoittaa yhteensä 8 tiputusta. Nýt siis vain nokka kohti seuraavaa. Lopussa häämöttää kuulemma vielä x-määrä sädehoitoa jos kaikki menee niin kuin pitää. Jokin lymfoomaneuvosto käsittelee vielä tapaukseni, ja katsotaan näyttääkö suunnitelma tältä vielä heidän tarkastelunsa jälkeen. Ja jos kaikki menee hyvin ja vaste lääkkeisiin on hyvä, tämän reissun pitäisi olla paketissa jossain tuolla helmi-maaliskuussa. Hope so.

Tämän ajatuksenvirran jälkeen äkkiä sänkyyn koomaamaan. Se on ainoa mikä tuntuu nyt hyvältä.

Letkupekka kiittää ja kuittaa!

4 kommenttia:

  1. Mikä ton graavilohen ja juustojen kieltämisen perusteena on? :o Miulta ei nimittäin ainakaan kielletty mitään ruokia, vaikka kysyinkin pitäisikö jotakin välttää. Hassua!

    Enivei, tsemppiä<3

    VastaaPoista
  2. Minulta kiellettiin pastoroimattomat maitotuotteet ja tyhjiöpakattu kala listeriariskin takia. Varminta on kuulemma nyt hoitojen aikana kuumentaa kaikki kala mitä syö, koska tuo bakteeri kuolee 72 asteessa. En sitten tiedä mikä todennäköisyys saada tuo tauti todellisuudessa on. Voithan sie kysyy sun lääkäriltä että pitäiskö niitä välttää.. :)

    Hurjana tsemppii sinne kans <3

    VastaaPoista
  3. Tervehdys,

    Löysin blogisi sattumalta Nupit-sivuston kautta ja halusin vain toivottaa voimia hoitoihisi. Tarinoita lienee saman verran kuin on hoitoja läpikäyviä ihmisiäkin, mutta näemmä myös monia samoja ajatuksia, tutkimuksia ja hoitoihin liittyviä mietteitä. Olen itsekin sairastanut saman syövän ja viimeinen hoitokertani oli heinäkuun lopussa. Tällä hetkellä olen tarkkailuvaiheessa ja ensimmäinen kontrollikäyntikin on takana hyvin tuloksin.

    Kirjoittelin itsekin hoitojeni aikana blogia ja teen sitä edelleen, mutta vain harvemmin. Se auttoi monessa suhteessa ja sai omat ajatukset mukavasti järjestykseen. Jos sinua kiinnostaa niin se löytyy osoitteesta: http://www.syopanyt.blogspot.com

    Jos jokin tautiin tai kokemaani/si askarruttaa mieltäsi niin vastaan mielelläni kysymyksiisi.

    Aurinkoista mieltä ja voimia tulevaan!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Juhani viestistäsi. Olinkin hieman jo ehtinyt selailla blogiasi. :) Nuppien sivuilta ja juuri blogeista on löytynyt paljon apua tämän sairauden käsittelyyn. Ihan niin kuin sanoit, että kaikki tapaukset ovat erilaisia, mutta paljon sairastuneet tuntuvat miettimän samoja asioita.

    Mukava kuulla, että sinulla jo ensimmäinen kontrolli hyvin tuloksin takana. Tsemppiä myös jatkoon!

    Ollaan yhteyksissä!

    VastaaPoista