maanantai 7. marraskuuta 2011

Tutkimuksia, tutkimuksia, tutkimuksia...

No niin...
Tänään se rumba varsinaisesti sitten alkoi. Menin aamulla kahdeksaksi Peijaksen sairaalaan, jossa otettiin verinäytteitä (23 putkiloa!!! Hitusen kävi naurattamaan kun niitä siinä laskeskelin), virtsanäyte, sydänfilmi ja se surullisen kuuluisa luuydinnäyte. Kolme ensimmäiseksi mainittua oli helppoja eikä edes verikokeista tullut huono olo vaikka en ollut syönyt 12 tuntiin. Luuydinnäytteenotto sen sijaan jonkun verran jännitti, mutta hoitaja totesi että ulkoisesti näytän ainakin rauhalliselta. Kai se on hyvä merkki. Sain siis vain yhden pistoksen rauhoittavaa ja kipulääkettä, mikä tekikin olon melko mukavaksi ja leppoisaksi. Itse toimenpide oli hyvin nopea. Lääkäri totesikin, että taisi olla ennätys. Muisti hän kuitenkin ennen aloitusta todeta, että minua ei sitten saa lyödä tai potkia. En ainakaan myönnä näyttäneeni mitenkään agressiiviselta. Näytteet oli kuulemma kuitenkin helppo ottaa näin luikulta "hyvä luiselta" naiselta. Kipukaan ei ollut mitään sietämätöntä. Toivotaan, että tulokset ovat yhtä positiivisia!

Verinäytteistä tulokset olivat tulleet heti, kun nousin toimenpidepöydältä ja näyttivät hoitajan mukaan erittäin hyviltä. Lasko oli laskenut täysin normaaliin lukemaan ja muutenkin kaikki näytti suht hyvältä. Muutamat arvot heittivät hieman viitearvoista, mutta nekään eivät kuulemma hälyttävästi. Maksa-arvoni oli yksi niistä, joka ei mahtunut noihin mainittuihin viitearvoihin, mutta se oli alhainen ja se on kuulemma parempi kuin jos olisi koholla. Sydänfilmistä hoitaja ei pystynyt sanomaan muuta kuin että normaali sinusrytmi. Tämäkin lienee siis hyvä merkki. Jos siellä jotain pienempiä ihmeellisyyksiä on, niistä lääkäri osaa kertoa ensi viikolla.

Hoidostani vastaava lääkäri oli mukava ja kertoi asioista tarkasti, mutta ei myöskään kaunistellut faktaa siitä, että minulla on syöpä. Hoidot olisi tarkoitus aloittaa jo ensi viikolla, heti kun levinneisyysaste on selvillä. Hyviä merkkejä kuulemma on oireettomuuteni, puhtaat keuhkoröntgenet ja puhtaat kainaloiden ja kaulan ultrat. Tosin tietokonetomografia on se, joka kertoo viimeisen totuuden. Myöskään alkoholiin liittyvän huonovointisuuteni hän ei uskonut johtuvan sairaudesta. Paranemisprosentit minun ikäluokallani liikkuvat kuulemma siellä 80% tienoilla. Tämän tiedon jälkeen lääkäri katsoi minua tiukasti silmiin ja totesi vain, että: "Me taistelemme jos sinä taistelet." Mahtipontista, mutta eipä tässä taida muu auttaa. Taisipa jossain välissä mainita, että kyllä sinä tästä selviät, mutta jostain syystä olen vielä hieman alavireinen. Tilastoja ei pidä lukea omana mittarina, mutta melko vaikea niitä on sivuuttaa.

Huomenna odottaa ensimmäinen tietokonetomografia ja siellä pitäisi niiden pikku paskiaisten näkyä, jotka ovat nyt  laittaneet elämäni aivan sekaisin. Toivon, että saisin piirtää jokaiselle patille hymynaaman ja heittää tikalla niitä yksitellen aina jokaisen hoidon jälkeen! Perkele!!

5 kommenttia:

  1. Moi Sanja!

    Alotin itse tosiaan elokuussa tuota samaista tautia vastaan ABVD-sytostaattihoidot, ja mun on pakko nyt tähän todeta, että kaikki rutinoituu! Mie oon ainakin pystynyt jatkamaan elämää ihan niin kuin ennenkin, vaikka yks etelänmatka pitikin peruuttaa.

    Toi alkuhässäkkä oli mulle ainakin se kaikein rankin osuus, kun piti koko ajan rampata ties missä tutkimuksissa ja kaikki oli jotenkin vielä niin epäselvää ja epävarmaa. Nyt joudun onneksi vaan käymään kahden viikon välein saikulla, eka verikokeissa ja seuraavana päivänä tiputuksessa. Oksentamaan en oo joutunut, mutta heikko olo on välillä tullut. Hiukset on päässä vielä, vaikka onhan nää harventuneet... Harmillisesti just ennen vanhojen tansseja. Onneksi valtio korvaa yhden peruukin jokaiselle syöpään sairastuneelle, ja aika nopsasti löyty miullekin mieluinen peruukki! Ja ne on muuten nykyään tosi aidon näköisiä, vaikka ovatkin tekohiusta. Ei tosiaan näe päällepäin, että se on peruukki!

    Mulla on niin tuoreessa muistissa kaikki nuo fiilikset mitä sie koet nyt, ja haluun sanoa että kyllä sie selviät! Ihan niin kuin miekin selviän :) Me ollaan nuoria ja vahvoja, pitää vaan uskoa siihen ettei se 20% osu just meihin. Jos haluat kysyä jotain tai höpötellä muuten vaan, niin miulle saa laittaa s-postia elppa-@hotmail.com!

    Hurjasti jaksamista ja tsemppiä! Täällä tosiaan on yksi teini, joka tietää miltä susta tuntuu.

    VastaaPoista
  2. Hei, tiesitkö että meidän kotikaupunki maksaa vuodessa kaksi peruukkia, ja niissä on isompi valikoima, HUS maksaa vaan yhen ja pitää valita tosi pienestä valikoimasta! Pitää laittaa lääkärintodistus kaupungin fysioterapiapalveluille (joo-o!) ja sit saa maksusitoumuksen. Eli periaatteessa vuoden aikana saat kolme peruukkia, kun asut täällä! Jos tahdot tietää lisää, niin voin infota.. Tuli vaan mieleen, kun luin aiempaa kommenttia :) <3

    VastaaPoista
  3. Wau! :) Mistäs moinen?

    Mikähän mahtaa olla meidän kaupungin tilanne..?

    VastaaPoista
  4. Sanja, tässähän mä muutaman sadan metrin päässä teistä ja torista asustelen. ;) En vaan viitsinyt kotikaupunkia nimeltä mainita, kun en ollut ainakaan näkevinäni sitä missään muuallakaan..

    Äiti lähetti terveisiä, että kysy, jos tahdot tietää lisää :) <3

    VastaaPoista
  5. Ahhahaaaa!!! Miulla meni nyt Elinat sekaisin. :D

    VastaaPoista